Friday, August 19, 2011

Old Schools

Teringat Kembali semula zaman sekolah dulu²..pakai handphone ni..huhuhu
( pape pun thank kak icha bagi pinjamkan handphone.)
Handphone cik rina skrin dah tak nampak..kikiki
cian cik rina..


Wednesday, August 17, 2011

Terbaik..!!

Pergghhh..!!!
memang puas hati la dapat makan nasik ambang ni semalam..
Dah lama nak makan tapi asyik habis jerk..
Cik rina beli dekat bazar ramadhan melawati..
Banyak² gerai yang jual dekat situ..
cuma 1 gerai jerk yang de jual.. memang sedap.. banyak lak tu
Gerainya kene masuk lorang pertama yang berhadapan bengunan kedai..
Dia de tulis nasik ambang rm 5..


Monday, August 15, 2011

Boleh bukak Butik pulak

Hihihi..rasa bangga la pulak dapat menghasilkan sendiri..
Saja cik rina nak cuba jahit batu ni .mengisi masa yang terluang ni..
tetibe rasa macam nak bukak butik..kikiki


Saturday, August 13, 2011

Friday, August 12, 2011

Pagi yang Mengantok



Aduhh. hari ni rasa macam mengantok sangat la..
Nak kata tidur lambat.. rasanya bulan puasa ni
tidur awal..
(ermm.. kalau awak dah kuat tidur memang tak boleh kata apa la cik rina oii..)

Thursday, August 11, 2011

Hari-hari Nak cuci mata

Fuhh..!! letih betul hari ni.. mana taknya pergi merayap dekat jalan TAR.. semalam okey lagi pergi Ampang Park..dah lah panas..rasa macam nak minum air sirap bak kata kak esah..kikiki... anyway, ni baru warm-up je taw...hahaha

Dah Start memilih dah.. last² tak beli pun..kikiki


Apa Hal muka ko Cik rina..


Mari..mari..pilih².. murah-murah..


Kerongsang ke anting-anting ni..2.50 satu..


Ni la kijo nya..


Kedai abang ipar kak sue punya pakcik..pergi la yerkk
boleh dapat murah..kikiki


Pelbagai orang ada..


Nasib baik tak berapa ramai orang.


Ni den tak goma.. nak shopping bawak budak.. kecian
budak tue..


Macam kenal jerk mak cik tue..


Apa yang dieorang carik..


Nampak tak mak cik kat kedai tudung td..


Pe cik kiah oii..

ermm.. lepas tue sampai office terus lepak..Apa pun tak boleh la cik rina ni..

Wednesday, August 10, 2011

sakit perut

2 3 hari ni cik rina selalu sakit perut la..kenapa erk ? ni bukan point tak nak puasa yerk.. walau pun keluar masuk toilet cik rina tetap puasa okey..kalau lah toilet blood tu boleh cakap dah lama dia cakap.. " asyik muka ko jerk masukkan.." kikiki

Testing..testing



kikiki.. ok tak baju ni.. tp bukan baju raya cik rina okey..
saja-saja nak try.. tengok macam cantik..
Tapi tudung tu baru cik rina beli..
glamor tau raya ni..mahal tau..ini lah kalau dah merayau..
kejap sahaja duit habis..
Tapi yang penting mood raya cik rina belum sampai lagi..




Tuesday, August 9, 2011

sakit kepala

Hari ini cik rina sakit kepala dan rasa macam nak muntah..






1st day puasa

Orang lain dah lama mula puasa..cik rina yang baru mula puasa..kikiki..Hari sabtu minggu lepas cik rina pergi buka puasa dengan officemate..ingat nak pergi ramai² tapi hanya 5 orang jerk yang sempat beli..yang tak sempat sebab dah limit..cik rina..kak ica 1 family n kak esah 1 family..kiteorang beli daripada groupons ni.. memang banyak yang berbaloi².. diskaun hebat-hebat belaka..1st day puasa dah buka dekat hotel nyah..kikiki.. meletop mak tau..

Tq..groupons.. lain kali bagi murah-murah okey..


Jom intai-intai makan apa dekat hotel Renaissance ini..tapi tak ambil banyk pun gambar..

posing dulu sementara tunggu azan..


Anak saya.. nama dia iman mayya..( kak ica pinjam kejap tau iman )


Nampak cikit pun jadi la.. tudung puple kak ica..yg biru esah


Cik rina puasa tau..


ermm..


sedap kan..


ni lagi sedap..


kambing dan satay


keadaan orang dekat sini.. ni masa belum ramai lagi..



Monday, August 8, 2011

Tolong pergi jauh²

Aduuhh.. kenapa la perasaan ini timbul kembali..

Kenapa..kenapa dan kenapa!!!!.

cik rina dah cuba untuk lupakan segalanya..

Tolong la pergi... cik rina tak suka keadaan macam ni..

jangan datang balik..pergi jauh² dalam hidup cik rina.
.
Cik rina tak nak patah semangat semula..

cukup la cik rina dah penat nak kumpul semua semangat untuk bangkit dari kejatuhan

itu..Jangan jatuhkan cik rina balik..

Pergi..!! pergi.. terlalu sakit untuk cik rina tanggung..


Cik rina tak mahu menangis lagi..

Pleasee!!.. pergi jauh-jauh wahai perasaan ni..

Sunday, August 7, 2011

Aku - Saya = Cik Rina

Hari boring la pulak duduk dekat rumah..ermm bukan selalu pun duduk dekat rumah ke..kikiki..Sebenarnya hari tak tahu nak buat apa..
so cik rina up date la blog..
Kenapa " aku - saya = cik rina " cer cite.. cer cite.. kikikiki..

Macam gini ceritanya.. " aku " masa mula-mula nak menconteng dekat blog ni.. cik rina
membahasakan diri sebagai "aku"..ye la bercakap dengan orang pun aku jugak..
so perkataan "aku" macam dah sebati dalam diri dan kehidupan.
. semua orang menggunakan "aku"..

Tapi bila lama-lama menggunakan "aku" tetiba rasa nak tukar kepada "saya"..Kenapa "saya" sebab lagi sedap bila orang menbaca dan rasa sopan sikit la.. ( tp orang nya tak da la sopan sangat..kikiki) ..

Ermm biasa la setiap orang mesti nak kan perubahankan dalam hidup masing-masing..kadang-kadang tak pernah puas dengan apa yang dapat..( rasa-rasanya dah menyimpang ni..apa yang cuba disampaikan ni..) kikiki..

sebenarnya bila dah bosan dengan penggunaan "saya" itu yang bertukar kepada "cik rina"..
Macam rasa comel jerk membahasakan diri "cik rina"..makanya mulai dari sekarang bermula lah
penggunaan "cik rina"..kan ke comel tue..orang pun comel jugak..huhuhu..

Friday, August 5, 2011

Di tengahari hari jumaat

Hari ni tengahari pergi jalan-jalan dekat KLCC..rasanya minggu ni tak kuar office..Nak pergi jalan TAR rasa nya awal lagi.. mood raya belum ada lagi.. baru 5 hari puasa.. Ermm kejap jerk kan dah 5 hari..Lepas ni pejam celik dah nak raya...oit nak cerita pasal apa ni.. macam dah lari tajuk jerk,.kikiki.. okey pergi KLCC tak ada la nak beli pape..saja nak cuci mata jerk..jom tengok pic gedik² Cik Rina..


aduhh belum ready lagi la..abis muka..


1..2..3.. peace.. ermmm baru la cumel..


Ni la rumah Cik Rina di kampung.. Ceh wahh..


eh wah- eh wah..


oit ingat kat siapa tue ha..!!


Di mana-mana jerk pun boleh..

Cik rina jalan-jalan dekat dalam KLCC tue.. cik rina pergi la masuk kedai make-up ni..nama kedai tue Sephora.. okey la barang make-up dia..Tapi yang bestnya..boleh conteng² muka kat citu ..tanpa ada orang yang mara..kikiki.. nakal tau cik rina..semua kat citu cik rina try..tapi tak beli pun.. nasib baik la kak sue ada beli.. kiki..so ni la hasil dari conteng² muka tadi..kikiki ^peace yoo..^


Ok kan ..ini la hasilnya..hahaha
( habis la mengerutu muka )