Tuesday, October 18, 2011

Izzah Dan Hariz

"..Tidak mengapalah jika saya dianggap sebagai perempuan simpanan,
tetapi biarlah hubungan ini halal di sisi ALLAH.."Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Waahh Tak sabarnya nak tunggu filem Ombak Rindu ini dekat wayang..dengar² filem ni akan di tayangkan hujung tahun ni..haaa cik rina suka..suka..suka..


3 comments:

Anonymous said...

kak rina: izzah dgn haris bkn ank pak usu keR??? ngeh.. ngeh .. ngeh..

Cik R!na said...

tue cite tom tom bak okey..kikiki

MaDu LeBaH said...

hahah :)